Geef je mening!

We vroegen jullie om te tekenen voor een groen en open Vlietland. Aan die oproep gaven jullie met zijn 17.000’en massaal gehoor. We vroegen nog niet wáarom jullie Vlietland eigenlijk graag groen en open zien. Wat je stoort aan de plannen en wat Vlietland voor jullie betekent. Tijdens de het kijken van de livestream bij de informatiebijeenkomst op 23 september bleek dat veel van jullie je verhaal daarover graag kwijt willen. Wij willen die verhalen graag delen. Laat daarom hier of via Facebook of e-mail je reactie achter. Met jullie toestemming delen wij die reacties hier en met de politiek.

Het is eigenlijk een heel goed plan. Als je de huisjes weg laat.

Vaak heb je bij dit soort dingen dat voor beide kanten van de zaak wel iets te zeggen valt. Maar dat is hier helemaal niet. Hier is het heel duidelijk. Niemand heeft baat bij de uitvoering van het plan.

De provincie koopt met belastinggeld grond. Dat is dus ónze grond en dan gaan ze dat verpachten aan een paar individuen, waardoor wij geen gebruik meer kunnen maken van ónze grond en die individuen er heel rijk van worden.

‘DLR is een degelijk bedrijf en past de woningen prachtig in in de omgeving.’ Huh? In het plan zie ik eerder: en past de omgeving prachtig aan aan de woningen!

6 gedachten over “Geef je mening!”

 1. Ceesjan Disseldorp

  Alleen geld gewin. Past niet in dit mooie natuurgebied. Wees blijf met dit mooie project in deze drukke contreien. Geld is niet alleen belangrijk(wel voor die projectontwikkelaars).
  Bedankt voor jullie inzet.

  1. Marga van Steenbrugge

   Prachtig stukje natuur in de drukke Randstad. Heel onze regio recreëert hier zomer èn winter. Dit kan en mag niet verwoest worden voor geld gewin en van onze belastingcenten! Wat groen is moet groen blijven!

 2. Om te beginnen is het natuurlijk te zot voor woorden om in deze tijd waarbij de woningnood zo extreem hoog is recreatiewoningen voor rijke mensen te gaan bouwen. Als er überhaupt gebouwd mag worden, bouw dan starterswoningen zodat de leraar en politieagent ook terecht kunnen. Verder valt het natuurlijk te bezien wie daar straks tussen 2 snelwegen wil recreëren. Lekker rustig ontbijten op je vlonder kan je vergeten met al dat voorbij razende verkeer. Een geluidswal zal weinig zoden aan de dijk zetten. Ik zou als investeerder het risico niet willen nemen in ieder geval. Verder zullen de recreatiemogelijkheden van de gewone man en vrouw behoorlijk worden beperkt in dit gebied. Lekker een wandelingetje door het bos is er straks niet meer bij. Dit is pure diefstal van woongenot van de lokale bewoners. Als je een greintje menselijkheid in je hebt zou je als politicus faliekant tegen moeten zijn. Helaas blijkt ook hier maar weer hoe de gemiddelde politicus zich laat “omkopen” door een stel op geld beluste zakenlui.

 3. Wat hier wringt is de democratische legitimering. De volksvertegenwoordigers van Leidschendam ( gekozen door burgers voor wie het natuurgebied nauwelijks bereikbaar is) bepalen het lot van de burgers in Voorschoten. Als je via Google-maps even kijkt naar de gemeentegrenzen van beide gemeentes zal iedereen met enig gezond verstand zeggen dat Voorschoten als belanghebbende hier op 1 zou moeten staan. Hopelijk dringt dat besef snel door bij de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg…..

 4. Het gebied heeft een belangrijke regionale recreatieve functie, juist ook voor inwoners van Voorschoten, Leiden en Zoeterwoude. Het is ongepast dat alleen Leidschendam-Voorburg hierover zou beslissen. Daarnaast is het een groene buffer voor klimaat en biodiversiteit waarvan we nu juist méér nodig hebben in plaats van minder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven