Antwoorden op vragen van de informatiebijeenkomst

Tijdens de informatiebijeenkomst over de plannen voor een vakantiepark in Vlietland bleven vele vragen onbeantwoord. De gemeente Leidschendam-Voorburg gaf aan dat die vragen alsnog gesteld mochten worden. Het heeft even geduurd en inmiddels zijn de antwoorden ook binnen.

Onvolledig

Zelf zijn we teleurgesteld door veel van de gegeven antwoorden. Vaak wordt het weinig concreet en blijven er vragen open staan. De exacte impact op de natuur. Hoeveel grond er overblijft voor recreatie. Nut en noodzaak. Het is ons allemaal nog steeds niet duidelijk.

Verkeerde voorstelling van zaken

Soms wordt er ook een verkeerde voorstelling van zaken gegeven. Zo wordt er gesproken over de footprint van een woning als het gaat om het totaal te bebouwen oppervlak van de vaste grond en niet de footprint van een kavel. En er wordt onterecht gesteld dat bijvoorbeeld de Vrienden van Vlietland betrokken zou zijn bij de totstandkoming van de plannen. Dit is geenszins het geval. Hier wordt de schijn van participatie gewekt en ten onrechte gesuggereerd dat de Vrienden van Vlietland een aandeel hebben gehad in het maken van de plannen. Meer over de grote verontwaardiging die daarover bestaat, lees je op vriendenvanvlietland.nl.

Schijnparticipatie

Tijdens de presentatie van de projectontwikkelaar is ook over ons de suggestie gewekt dat we met de ontwikkelaar in gesprek waren over de plannen. En dat dat een vorm van burgerparticipatie zou zijn. Wij hebben de ontwikkelaar om opheldering gevraagd over het plan zelf. We zijn niet betrokken bij de totstandkoming ervan en wij vinden het bijzonder onplezierig dat de projectontwikkelaar de suggestie probeert te wekken dat dat wel zou zijn. Én dat dat een vorm van burgerparticipatie zou zijn. Wij hebben de ontwikkelaar hierop aangesproken. De enige participatie waar dit op lijkt, is schijnparticipatie en dat is in niemands belang.

Aanvullende vragen

Omdat wij vinden dat alle betrokkenen en omwonenden rondom Vlietland het recht hebben op duidelijke en heldere informatie hebben we een serie aanvullende vragen gesteld. Wij houden jullie op de hoogte over de antwoorden die we daarop ontvangen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven