Angstig college wijst voorstel tot uitstel vaststellen bestemmingsplan af

Het college van Leidschendam-Voorburg heeft duidelijk gereageerd op onze oproep om het vaststellen van het bestemmingsplan voor de doorontwikkeling van Vlietland noord uit te stellen via een voorbereidingsbesluit. Ze wijzen dit voorstel af uit angst voor een mogelijke schadeclaim van de ontwikkelaar Dutch Lake Residence (DLR) en exploitant Recreatiecentrum Vlietland BV (RCV). Wij vinden het standpunt dat het college hierin inneemt opmerkelijk en hebben er daarom de nodige vragen over gesteld.

Ondemocratisch, regentesk en chantage

We waren niet de enige bij wie het advies van het college de wenkbrauwen deed fronsen. De Vrienden van Vlietland zijn verbolgen over het feit dat wethouder Bremer ondanks herhaaldelijke toezeggingen haar belofte over het starten van een participatietraject toch niet nakomt. “Dit college gedraagt zich als 19e eeuwse regenten en lijkt geen verplichtingen te voelen naar al die burgers en hun goeddoordachte voorstellen”, aldus Sonja Noot van de Vrienden van Vlietland. GroenLinks Voorschoten zegt geschrokken te zijn van schriftelijke reactie van het college. Ze vinden dat de manier waarop het college het politieke proces af wil kappen door te schermen met juridische procedures lijken op chantage en noemen dit een “ondemocratische aanvliegroute”.

Onze vragen

Een en ander verbaast ons ook. Het college komt angstig over en het is opmerkelijk dat die angst voor een schadeclaim de voornaamste en zelfs enige reden is om de gemeenteraad aan te sporen dit plan vooral vast te stellen. Daar komt nog bij dat een duidelijke juridische onderbouwing bij de standpunten die het college inneemt ontbreekt.

Download onze vragen aan het college

Zet in op participatie

We zeiden het al eerder en we blijven het zeggen: zet in op participatie met álle belanghebbenden. Maak als gemeente gebruik van je burgerkracht. Er zijn genoeg ideeën voor de ontwikkeling van Vlietland. Wij geloven niet in plannen maken achter gesloten deuren. Zeker niet bij een gebied als Vlietland dat bezoekers trekt uit de hele regio. Mooie en breed gedragen plannen maak je samen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven