Kom naar het spoeddebat!

Aanstaande woensdag 1 februari is er een spoeddebat in de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg over Vlietland en het plan om daar een vakantiepark te bouwen. Het spoeddebat is aangevraagd door de vijf oppositiepartijen PvdA, SP, GroenLinks, CDA en ChristenUnie als reactie op een brief van de provincie. De provincie corrigeert in deze brief een aantal aannames die het college van B&W deed als reactie op ons voorstel voor het uitstellen van de besluitvorming over Vlietland.

Besluiten op basis van feiten

De gemeenteraad geeft aan een besluit nemen op basis van feiten: “We willen als gemeenteraad een besluit nemen op basis van feiten. Het feit dat de Provincie ons een brief moet sturen, terwijl het college ons andere feiten voorhoudt, is verwarrend. We kunnen niet anders dan om opheldering vragen. We willen duidelijkheid als raad. Een spoeddebat hierover is nodig en een second opinion op het advies van de huisadvocaat ook en wel zo snel als mogelijk.”

Waar en wanneer

Het spoeddebat vindt komende woensdag plaats in de raadzaal van Swaensteyn in Voorburg. We gaan inspreken namens het burgerinitiatief Vlietland en roepen iedereen die Vlietland een warm hart toedraagt op om erbij te zijn. Zo kunnen we samen onze boodschap voor het behoud van een groen en open Vlietland kracht bij te zetten.

Woensdag 1 februari 2023
19.30 – 21.15
Raadzaal huize Swaensteyn, Herenstraat 72-74, Voorburg

2 gedachten over “Kom naar het spoeddebat”

  1. Belachelijk, recreatiewoningen! Houd het groen en als dat geen optie is dan goedkope huurhuizen en voorzieningen voor asielzoekers! We gaan de wereld niet nog erger verzieken!

  2. Vlietland is een van weinige plekken waar een inwoner van Leidschendam-Voorburg kan recreëren. Je kunt er in het groen wandelen, joggen, vogels kijken en je hond uitlaten. Je kunt er op een strandje zitten en zwemmen, roeien, zeilen en windsurfen. Het gebied is vrij toegankelijk voor iedereen. Een kostbare plek dus in de drukke, overbevolkte Randstad. Helaas blijkt dit groen vogelvrij. Een projectontwikkelaar heeft zijn oog laten vallen op Vlietland om er veel geld aan te verdienen. Het gebied wordt “ontwikkeld”. Wat nu nog van ons allemaal is wordt verpest en verdwijnt grotendeels achter een hek. Er moeten 222 vakantiehuisjes komen met 569 (!!!) parkeerplaatsen. De huisjes zullen een aantal weken per jaar worden bewoond en zijn verder vooral investeringsprojecten voor de happy few. De projectontwikkelaar verdient er goed aan en ook de Gemeente Leidschendam-Voorburg (WOZ-belasting). Terwijl dit land een enorme woningnood kent en er steeds maar niet in slaagt betaalbare woonruimte te scheppen. Ruim 17.000 handtekeningen tegen dit belachelijke project zijn blijkbaar nóg niet genoeg en de gemeente luistert, zoals vaker, niet naar haar burgers. Gemeente Leidschendam-Voorburg, STOP DIT IDIOTE PLAN!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven